Валентин ГЕОРГИЕВ, треньор по конен спорт

При засилен  зрителски интерес премина първото по рода си състезание по прескачане на препятствия в село Добровница, организирано от СК „Шампион“.

В село Добровница се намира конната база на клуба, където се подготвят в дисциплината езда петобойците на клуба.Участие взеха 6 – тима състезатели на спортния клуб с три коня като представиха 10 тандема.

Радослав Христов, Виктория Пенева, Емил Грозданов, Ангел Франгов, Михаела Зонова и Георги Рангелов заедно с конете Максимилиян, Анита и Звезда направиха общо 10 паркура с височина на препятствията под 100 см.

Паркурът съдържаше 11 препятствия за най-бързо време. Въпреки че това изпитание бе първо и за състезателите, и за конете, всичко премина успешно.

От конете най-успешно представяне направи кобила Звезда с четири чисти паркура от четири старта.

От състезателите първо място спечели Радослав Христов с нула грешки от препятствия и време петдесет и осем секунди.

На второ място е Виктория Пенева без грешки от препятствия и време минута и три секунди, а трети се класира Емил Грозданов с без грешки от препятствия за време минута и пет секунди.

Четвърти остана Ангел Франгов също без наказателни точки от препятствия за време минута и десет секунди.

Михаела Зонова е пета, а Георги Рангелов остана 6-ти. Право на класиране имаха състезателите само с единия си кон, който е с най-добър резултат.

След състезанието всички деца от публиката получиха възможност да се качат на кон по тяхно желание за кратка разходка и снимка за спомен със съдействието на състезателите от СК „Шампион“.

Победителите бяха наградени с медали, а всички състезатели получиха и възпоменателни розетки. Празникът се проведе със съдействието на родители и състезатели на клуба.