Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

В Пазарджик се проведе Държавното първенство по модерен петобой до 13 и до 15 годишни. Силният и проливен дъжд и студа не попречиха на шампионския дух на малките петобойци от „Шампион“ и те отново се отличиха с достойни победи и спечелиха две златни и бронзова купи отборно, както и шампионска титла при момичетата и сребро при момчетата до 15 годишни.

В състезанието участваха 125 деца до 15 годишните и 120 до 13 годишните от всички клубове от страната.

В първият ден при малката възраст на плуване на 100св.стил и 800 бягане Симона Керезова, Иванка Стоилова, Ана-Мария Генова и Дара Маслева спечелиха бронзовата купа отборно. Момчетата ни в състав Михаил Чакъров(4 място индивидуално), Стилян Грахов, Димитър Белишки и Стивън Георгиев се класираха на 4 място от 12 отбора поради карантина на основен състезател на отбора.

В този старт участваха и най-малките състезатели в клуба, пълни дебютанти-Сияна Мухарова , Сара-Мари Рамадани, София Божилова, Снежана Иванова, Наталия Георгиева, Александър Гилев, Георги Чалъков, Йоан Тасев, Любомир Ценов, Станислав Георгиев, Красимир Пенев, Виктор Христосков.

При 15 годишните с дистанции плуване на 100 метра и 1600 бягане шампионите бяха без конкуренция и грабнаха златните купи отборно. Шампионка при момичетата с отлично бягане и плуване  стана Десислава Лазарова, а заедно с Теодора Маринова и Наталия Шопова вдигнаха шампионската купа отборно.

Момчетата също бяха на ниво. Васил Топалов се класира на 2 място индивидуално, а в отбор с Томас Григоров (на 1 точка от бронза) и Георги Илиев(на 5 място) станаха шампиони от 17 отбора.

В челната осмица попадна и Стилян Христов с отлично бягане. Резултатите на младите ни състезатели са повод за оптимизъм и надежда за още по-добри класирания в горните възрасти.