Движението за права и свободи подчинява кампанията си за Парламентарни избори 2021 на призива Рестарт на държавността и заявява, че изборите за народни представители  през 2021г. са толкова важни, колкото изборите в самото начало на демокрацията през 90те години на миналия век.

Изминали са 30 години, но българските граждани отново трябва да решат дали страната ни да върви по пътя на демокрацията или ще приеме налагания  преход към сливане на партия и държава, пренебрежение към демократичните институции и налагане на омразата и разделението на обществото ни.

           След 10 години управление на ГЕРБ и съюзниците ѝ страната се намира в криза на демокрацията и държавността, която се изразява в институционална криза, която поставя под съмнение демократичните ценности и правила – основата на демократичните общества и свободата на техните граждани.

            Принизено до пълен абсурд е Народното Събрание и неговите функции. Не се зачитат конституцията и законите. Управляващите не умеят и не искат  да водят диалог с опозицията.

            Държавните институции не общуват помежду си и много често липсва координация, докато изпълнителната власт в лицето на МС води открита война с президентската институция.

            Наложи се груб език на омразата и нетърпимост към  различното мнение.

            Законодателството е пропито с лобистки и нискокачествени текстове.

            Министър-председателят не  стъпва в Народното събрание и отказва  парламентарен контрол.

Бюджетът на страната се подчинява на своеволни решения  на премиера, който раздава от него като от торба с лични пари. Често това се случва дори без формалното одобрение на Министерски съвет, а пари се обещават през прозореца на джипката, която просто измества всички нива на властта в демократичната държава и погазва законите.

             Джипката не е само предизборна кампания, тя е израз на тоталитарно мислене, което е неприемливо за Движението за права и свободи.

             Твърде много усилия положи страната ни за да се приобщи към демократичните ценности на Европейския съюз и модерните общества, за да бъдат те пропилени в името на връщането години и години назад към едноличната безотговорност и икономическия застой.

             ДПС иска да възстанови държавността  като участва в процеса на определяне на дългосрочните приоритети на страната.

             Настоява и ще работи за укрепване на институциите на демократичната държава, за комуникация и координация между тях, както и за взаимния контрол.

             Върховенството на закона и гарантирането на правата и свободите на всеки български гражданин е ключов приоритет на ДПС в продължение на 30 години и остава неотменим за кандидатите за народни представители от листата на Движението.

             Партньорското сътрудничество с бизнеса, създаващ работни места, местните власти и академичните среди е от огромно значение за възстановяването на икономиката на страната след тежката криза, предизвикана от Ковид 19.

             Българските избиратели трябва да изберат дали ще продължи затъването на страната ни на последните места по икономическо развитие, технологично производство, енергийна ефективност, иновации, свободи, качество на социални и административни услуги, които се дължат и на тежката  институционална криза и загубата на държавността.

Рестарт на държавността!

Гласувайте с бюлетина  № 9!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!