Елена БОНЕВА, Комплекс за социални услуги за деца и семейства

В Комплекс за социални услуги за деца и семейства, гр. Пазарджик  днес  се откри изложба “Благословени да са всички майки“. Изложбата съдържа послания на майки към деца, както и най-дългото писмо, написано до мама от ученици от втори „а“ клас с класен ръководител Валерия Годжунова и ученици от втори „б“ клас с класен ръководител Калинка Спасова към Първо основно училище „Свети Климент Охридски“ – град Пазарджик.  Деца, потребители на социални услуги, подкрепени от екипа на КСУДС-Пазарджик, сътвориха картини  за  майката и нейната беззаветна любов.

В съкровените 36 писъмца се откриват прекрасни думи, с които децата рисуват красивия образа на майка си и отправят пожелания за „здраве, щастие, дълголетие и добротворство“.

 „Мама е най-голямото богатство….“; „Мама е съкровище, най-голямото щастие“; “Мама е най-важният човек на света за мен“; “Моята майка е родила три деца. Тя е винаги щастлива, когато сме заедно…“, “Мама отделя много време, за да ме научи кое е правилно и кое не е...“; “Тя ме гали и прегръща с меките си топли ръце…“; “Усмивката на мама е топла. Усмихне ли се, все едно изгрява слънце и стопля сърцето ми…“; “Думата „мама“ е най-хубава за мен, също като моята майка…“.

 В откровенията на майките четем:  „Детето се ражда безпомощно, слабо, с много нужди, които само не може да задоволи“; „Съществуването на майчината любов е гаранция за красивото бъдеще на детето и човечеството“; „Майката обича детето си и вижда в него това, което никой друг не вижда. За другите това дете може би е бездарно, глупаво и лениво, но за нея то е добро, умно и даровито. Кой е прав? Тя е права. Чрез любовта си тя вижда у него Божествената същина на живота“.

На Благовещение, 25 март, в България се отбелязва Деня на Майката.