Осигуряване на достъп до нови пазари на българските предприятия, като държавата поема рисковете, са сред мерките, които са предвидени в подкрепа на родната икономика. Това посочиха кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България” в Пещера, където функционират множество малки и средни фирми за производство на обувки. Предвиждаме цялостна политика за подкрепа на малкия и средния бизнес, както и нови инвестиции в индустриални паркове, бизнес инфраструктура и социални предприятия.

qrf

Там, където се създават работни места и има добри доходи, младите хора се чувстват сигурни да остават и да създават семейства, каза кандидатът за народен представител Гълъбина Карамитрева, която живее и работи в Пещера. В разговор с жителите на града бяха обсъдени и част от мерките, предвидени в подкрепа на отглеждането на деца, сред които предоставяне на еднократна помощ за раждане на първо дете в размер на 500 лв., за второ – 1000 лв., безплатни детски градини, безплатни учебници за учениците до XII клас, безплатни лекарства.

С осигуряване на по-добри условия, можем да преодолеем демографската криза, категорични бяха кандидатите за народни представители. В програмата си залагаме и подкрепа на регионални туристически продукти и държавна политика за развитие на всички видове туризъм, включително и познавателния и Пещера може да има допълнителен ресурс, с който да популяризира културно-историческите си и археологически богатства, като крепостта „Перистера”, едно от чудесата на България. Това заяви втората в листата Петя Цанкова. Предвиждаме туристически ваучери за хората над 60-годишна възраст, семействата с малки деца и учениците, допълни още тя. В срещите участваха също кандидатите за народни представители Лиляна Мърхова-Присадникова, Иван Търпоманов, Горчо Станков, Гергана Ичева, Александър Кобаков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!