Две деца са пострадали при пътен инцидент на шосето между септемврийските села Бошуля и Карабунар.

Сигнал за случилото се бил получен снощи около 20.20 ч. в РУ-Септември. Към мястото незабавно били насочени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ”.

Оказало се, че 71-годишен жител на село Славовица управлявал лек автомобил „Мерцедес” по пътя. В същото време по посока на движението в близост до банкета се движила група от няколко деца. Възрастният мъж настигнал групата и с предната част на автомобила си блъснал две от момчетата.

В резултат на това 13-годишно дете от Бошуля е с множество травми и наранявания на крайниците и тялото, транспортирано и настанено е в МБАЛ-Пазарджик без опасност за живота.

Другото момче се оказало 16-годишен тийнейджър от Пазарджик, който е прегледан от медицински екип и е освободен за домашно лечение.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември. Водачът е бил правоспособен и не е употребил алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа в РУ-Септември.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик, като се извършват процесуални действия за изясняване на фактическата обстановка около инцидента.