Централният лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели пристигна в пазарджишка област за да подкрепи кандидатите за народни представители на ДПС и партийните структури в гр. Сърница, с. Медени поляни, с. Побит камък, с. Драгиново и с. Света Петка.

В обръщението си към симпатизанти в Сърница председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни думите на почетния председател д-р Ахмед Доган, който тогава предупреди, че „най-страшното нещо е мутризация на политиката“.

Карадайъ поясни  „„мутризация“ на политиката означава елиминирането на всички държавни органи и институции, включително и на Народното събрание.  Няма закони, няма правила, няма Конституция – има Бойко от джипката, която  е символ на властта, но и на  символ на разрухата на държавността,  на разрухата  на демокрацията в нашата страна, символ на погазване на закони и Конституция“

„При мутризацията в страната, наблюдаваме ГЕРБеризация на държавния апарат, допълни Мустафа  Карадайъ  и поясни „Това означава че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни поделения и органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавни ресурси се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“.

„За това ние от ДПС предлагаме  „рестарт на държавността“, каза Карадайъ и допълни „За нас рестартът на държавността означава, всички държавни органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите в услуга на хората и на бизнеса, а не да бъдат бухалка срещу тях.

Да функционират в диалог, координация, взаимен контрол и да изпълняват програмата за ускорено икономическо развитие на България, такава каквато само ДПС има в страната.“, бе категоричен лидерът на Движението.

Карадайъ призова жителите на Сърница „На тези избори от Сърница ние всички заедно ще гласуваме за номер 9, за да премахнем мутризацията от политиката, да премахнем герберизацията от държавните органи. С номер 9 ще изберем достойното бъдеще на нашата Родина.“ заключи той.

„Г-н Пеевски е с ДПС, с всички сърничани и всички хора от Родопите и цялата страна“, подчерта зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев: „Питате какво е направил Делян Пеевски за избирателите си? Елате и вижте в Сърница!“

ДПС на тези избори залага да направи модела такъв, какъвто е в Сърница. С много инвестиции, много иновативни технологии. Сърничани пак се с една крачка пред другите.

 „Имам поръчението да ви предам много поздрави от един наш приятел, приятел на ДПС, а именно г-н Делян Пеевски. Г-н Пеевски беше номиниран, но негов личен избор беше да не участва в листите и в политиката този мандат. Ние уважихме този негов избор, но г-н Пеевски е с ДПС, с всички сърничани и всички хора от Родопите и цялата страна“. 

Това заяви в емоционално слово в Сърница зам.-предсседателят на ДПС Йордан Цонев. Той подчерта пред събралото се множество, че „Делян Пеевски ще продължи да работи за каузата на ДПС и за вашата кауза“. Цонев посочи, че по време на кампанията някои медии много живо се интересували какво е направило ДПС в общините в смесените региони и какво е направил г-н Пеевски за своите избиратели.“Каним ги в Сърница да дойдат и да видят“, каза Цонев.

И продължи, давайки висока оценка за направеното в Сърница: „ДПС на тези избори залага да направи модела такъв, какъвто е в Сърница. С много инвестиции, много иновативни технологии. Сърничани пак се с една крачка пред другите“. Зам.председателят на ДПС отправи остри критики към сегашното управление: „Това, което се случва последните 10 години в България, не е добре нито за хората, нито за държавата.

Това, което се случва, е разпад на държавността и институции, които не работят в синхрон и координация. Увеличи се дълговото бреме с 20 млрд. лева за 10 години“. Цонев посочи и целта на ДПС за тези избори: „Ние искаме да променим това, което се случва в страната. Искаме политическите партии да започнат диалог в името на България.Искаме институциите да работят за тези, които са ги избрали и не напред с егото си да се карат.Не искаме България да бъде най-бедната страна в Европа“. В отговор на поздравленията към него, Цонев завърши: „Пожелавам да сте здрави, да вярвате в нашия общ успех, защото ние наистина искаме да променим страната“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!