„В края на 80-те, ако беше трудно в страната дойде нашия ред да въведем ред. Свалихме комунистическия режим и докарахме демокрацията в страната. Зададохме посоката за развитие на страната през 90-те години, като казахме, че „Мястото на България е в Европа, но пътят минава през Босфора“. През 2004, когато участвахме във властта, България стана член на НАТО.

2007 година, когато участвахме във властта, влязохме в ЕС. Така се случва, когато е трудно в държавата идва ред на ДПС за да се нормализират нещата.“ Това заяви лидерът на ДПС в с. Нова махала, където бе за да подкрепи листата на ДПС за Пазарджик.

Водач на листата е Искра Михайлова, следвана от областния председател Юмер Хамза и Сергей Кичиков. Карадайъ бе категоричен че „Когато става трудно търсим майстори, а майсторите сме ние от ДПС. Вече е време да въведем ред в страната за това сме казали „Рестарт на държавността“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сподели и своите опасения от модела на управление на страната „В демократичните държави има Конституция и тя се спазва, има закони и те се спазват, има институции съгласно Конституцията, има държавни органи съгласно законите на страната.

Но по мутренския модел няма нищо , достатъчно е една джипка с един Бойко. Това е мутризация на политиката. Карадайъ сподели, че се наблюдава и друго явление, а именно герберизация на държавния апарат „Това означава, че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавен ресурс се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“.

Той призова „с номер 9 да кажем на стоп на мутризацията на политиката и на герберизацията на държавния апарат и държавните органи и служители, да работят в услуга на хората“, заключи Карадайъ.

Екипът на Централния лъч на ДПС подкрепи кандидатите за народни представители от област Пазарджик и партийните структури в гр. Пещера, с. Нова махала, с. Фотиново, гр. Ракитово и гр. Костандово.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!