Малко повече от две минути, музиката на Клод Дебюси и хрумването на Светозара и Марин Кузеви, показаха шест месеца по време на изолацията в новия им творчески проект. Той е насочен към виртуалната публика в целия свят, а основното желание на авторите, сред които са и децата от школата по изобразително изкуство на творческия тандем, е да покажат още един начин за обединяването на привидно отдалечените в пространството хора.

„Целта на проекта бе по време на дистанция и онлайн обучение да се обединим чрез езика на изкуството и да изразим нашите мисли по отношение на бъдещето на света, нещо, в което самите ние, чрез своите мисли и действия имаме пряко участие. Текстът е на английски език, за да може да го представим пред по-широката, световна публика, но бихме искали да започнем представянето си от нашия роден град. Произведението заснехме на сцената на най-старото читалище в града – „Виделина“, в проекта участваха 30 деца на възраст от 6 до 16 години.

Целият процес на създаването – от рисунките върху листа, скулптурирането на главата и заснемането на филма показа един нов, вълнуващ и непознат път на децата за реализиране на произведение на изкуството с различни параметри и формат.

Това е проект, който въплъщава нашата реакция и енергия през тази една година. Голямата ни цел беще да направим така, че децата да се почувстват част от нещо по-голямо, проект, чрез който да усетят, че могат да въздействат и с други изразни средства, извън рамките на белия лист…и извън изолацията. “ – разказа скулпторът Марин Кузев.

Приятно гледане и слушане ви пожелаваме ние, а това, което предстои ще събуди и вашите творчески импулси. Последвайте линка:https://www.facebook.com/watch/?v=446561516452840

Идеен проект и колаж – Светозара Кузева

Скулптура – Марин Кузев

Рисунки – Най – малките художници на школата на сем. Кузеви

Заснемане и режусура – Димитър Попов dimifilm

Музика – Клод Дебюси