ЗА НЕГО

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник  ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“. Водач на листата на ПП Републиканци за България от 13 МИР Пазарджик – избори  за народен представител 2021г.

            Станахте водач на листата на ПП „Републиканци за България” за Пазарджишка област. С какво тази партия привлече вниманието и й се доверихте?

            На първо място е изричната уговорка, че ще се работи за държава с правила. Заложените в програмата на ПП „Републиканци за България“ са ясните правила за спазване на законите, истински реформи в правосъдната, здравната, образователната системи, за развитие на икономиката, земеделието, културата, спорта. Помислено е за всяка една сфера на живота в страната ни. Както и една от основните заложени задачи е създаването на такива условия на работа и живот тук, че да се завърнат нашите сънародници и да продължим заедно пътя си напред.

Имате ли екип, на когото да разчитате? Какви хора са Ви нужни, за да успеете заедно?

            Хора с морал и достойнство, богати на идеи, смелост, упоритост, ясна визия и съпричастност, са винаги добре дошли при мен. И в момента съм щастлив от факта, че работя с такива хора и съм обграден от сериозен екип. Ако погледнете листата ще видите,че в нея стоят специалисти, отговорни хора, твърдо решени да се промени нашият живот към по-добро.

Партията Републиканци за България дари 150 дръвчета за три парка в Черногорово, като се ангажира и с осигуряването на пейки за парковите пространства. 20 фиданки бяха предадени и на кмета на Пищигово.

            Г-н Шопов, Вие имате силно изразена и доказана гражданска позиция. Участието на гражданите в управлението за Вас  е пътят за просперитета напред. Сега ,когато се кандидатирате като водач от политическа партия промени лисе тази идея?

            Още по-уверен съм в нея. Вярвам в силата на гражданите, задължително е те да участват в решенията, в управлението, в търсене на начини за по-добър живот. Гражданското общество, трябва да бъде активен фактор в нашия обществен и политически живот, за да се очакват истински резултати.

            Като реализиран бизнесмен, в тези най-трудни преходни години, как виждате бизнес средата за развитие на стартиращи и млади хора?

            Бизнес средата е по-благоприятна в големите градове и за това там се съсредоточават и повечето фирми. А трябва да привличаме младите в малките населени места, в селата от региона. Основен приоритет също да бъде чрез подпомагане стартирането и развитието на селското стопанство повече хора да се завръщат към земята ни.

  Вярвате ли в силата на младите?

            Вярвам в младите хора – по години и по дух. Младостта може и да има колебания във възможностите си, но опитът на младите по дух, ще дава увереност на тези, които я нямат.

             Много млади хора са в чужбина и мечтаят да се върнат у дома, но не виждат още перспективата. Как да стане това? Какво ще им кажете днес?

            Тъжно е, че много младежи бягат от родината си. Трудно се вземат и двете решения, да си тръгнеш или да останеш. Ако избереш второто, се доверяваш на управниците. А тук идва отговорността на местната власт. Какво прави тя, за да задържи младите хора? Камъкът си тежи на мястото. От нас зависи да я има България и за децата ни.

             Виждам, че за Вас е важен всеки човек, независимо в каква възраст. Има ли приемственост между поколенията?

            Разбира се, че всеки е важен. Приемствеността между поколенията съхранява живи традициите. Всяко поколение се различава по много параметри от предишното, но при добро желание винаги може да се намери много общо между различните поколения – нека то да почива на любовта и доверието, на взаимното уважение и широкият поглед върху нещата.

Като какъв човек се определяте?

            Като човек на действието!

            Вървите по един трънлив път, но който води нагоре! Пример сте за много свои приятели и съмишленици с извървяното дотук. Какво очаквате от тези избори?

            Ако мога да бъда пример, то нека да е с желанието за промяна на живота ни. Зная, че заедно можем да се справим с различни проблеми. Не се страхувам да се боря за промяната. Нека са повече тези, които вярват, че за да живеем по-добре утре, трябва днес да се стараем! Виждам смисъл от това, което правя, мотивиран съм и вярвам, че съм полезен на своите сънародници.

Какво е за Вас България?

            България е моята родина и отечество. Казвам го, защото страната, в която си се родил и израснал, е родината, а отечеството е страната, към която изпитваш респект, уважение и признателност. Да, България е всичко за мен! Обичам я безрезервно и вярвам в светлото й бъдеще. Нейното богатство е не само природата, но и славното минало, великите личности, които я извисяват над самочувствието на другите страни. Българските традиции и вяра са дълбоко вкоренени в сърцето на българина. Те го правят непоклатим и уверен, тласкат го към нови хоризонти и го поставят на върха на националната гордост. Горд съм, че съм българин!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!