Членове на секционни избирателни комисии от цялата област все още чакат с чувалите с бюлетини и протоколи пред вратите на зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик.

Повечето от тях са там от малките часове на нощта. Според тях организацията за приемане на изборните книжа не е на ниво, а заради безсънието повечето от хората са изнервени и непрекъснато има скандали.

Не е решено в какъв ред трябва да се предават протоколите и е имало възможност всека от отделните общини да получи час на пристигане с изборните книжа, вместо да се струпват огромни опашки.

„Времето през нощта беше ужасно, валя ни сняг и дъжд, а много от хората не се бяха подготвили с дебела дреха. “ – оплакаха се потърпевши. „На всичкото отгоре нямаше и вода за пиене, нито пък храна. Много от нас не се бяха хранили от предишния ден на обяд, преживяхме кошмар. „

Повечето от членовете на секционни комисии днес трябва да се явят и на работните си места, но на практика това е невъзможно.

„Не е ясно защо първо минаха пазарджишките градски секции и чак след това започнаха да приемат протоколи и бюлетини от региона“. – оплака се друга наша читателка. „Как е възможно да се даде предимство на хора, които са от града, а ние сме били път до тука и също трябва да се приберем. Крайно време е да се сложи някакъв ред в приемането на книжата. По този начин всички са недоволни, не сме животни за да се отнасят така с нас“. – допълни жената.