Най-често задаваният въпрос в днешния ден е как ще бъдат разпределени депутатските мандати в нашата област и кой ще ги заеме?

Със сигурност ГЕРБ засега имат три мандата. Това означава, че освен водачът на листата Екатерина Захариева към парламента със сигурност се е запътил ексобластният управител Стефан Мирев и колегата му Димитър Гечев, те са хората с най-голям брой преференции събрани в областта, но до окончателното преброяване има още време.

БСП за България успя да запази крехката си преднина пред Има такъв народ и вероятно ще изпрати в парламента освен водачът Пламен Милев и втората в листата – областната председателка на БСП – Петя Цанкова.

Двама ще бъдат и депутатите на Има такъв народ, освен водачът Станислав Балабанов към Народното събрание се е запътил и вторият в листата – Тодор Василев.

ДПС също ще има свой депутат, като вероятно това ще е областният лидер на партията – Юмер Хамза, тъй като водач е Искра Михайлова – Копарова, но тя в момента е евродепутат. Твърде вероятно е ДПС да има и втори депутат. Тогава за парламента ще замине Сергей Кичиков от ДПС.

Демократична България също има претенции за мандат в Пазарджик, но за момента той е под въпрос.