Великден е най-чаканият пролетен религиозен празник, а боядисването на варени яйца е повече от задължително. Ето защо наш екип реши да провери какво са затворили производителите в картонените кутии, изпъстрени с красиви снимки на готови яйца.

Поне през тази година стойността на всяка кутия не пада под три лева. Какво обаче ще намерите вътре, ако искате за първи път да ползвате съответния продукт?

Изящно оформеният „Великденски комплект Фаберже“ с помпозното наименование, подсказва, че в него ще намерите и „диамантена мрежа“. Ако сте хора с богато въображение, веднага ще си представите как блестят вашите великденски яйца и от тях лъха на аристократичност.

Стойността на комплекта е 5.25 лв. и в него има два стикера. Лепенките не приличат по нищо на фигурите, които откриваме по яйцата на Фаберже и преценете дали да си давайте парите за нещо, което няма да ви свърши работа.

Седефената боя за яйца струва 3.65 лв. В кутията ще откриете четири блистера с боя, но нито една от тях не е червена. Според листовката към кутията с тези бои можете да обагрите петнадесет яйца. В кутията има и ръкавици.

С боята „Антик“ на желатинова основа можете да боядисате 25 яйца. В кутийката на стойност 3.87 лв. ще откриете пет блистерчета, както и станиол, с когото ще придадете патина на яйцата и така ще добиете „антични яйца“.

За първи път на пазара откриваме и пастели за рисуване върху яйца. Те струват 3.87 лв. и са три на брой. Със сигурност можете да създадете великденско настроение у децата си, като им дадете шанс да разгърнат заложбите си, но същото може да стане и с обикновени пастели, които със сигурност сте купили в началото на учебната година.

Единична доза червена боя, която е добре позната от години, струва 57 стотинки. Тя е достатъчна за боядисването на 20 яйца, пише на гърба на пакетчето. Проблемът с тези бои е, че червеният цвят никога не е искрящо червен, а карминово червен.

Стойността на пакетче кристали за яйца тази пролет е също 57 стотинки. То ще ви стигне да разкрасите 10 яйца.

Разнообразни стикери за украса на яйцата се предлагат в цялата търговска мрежа. Те са на стойност от 2.10 до 3.10 лв. Декоративна трева също ще намерите на различни цени. Най-евтината е около лев и половина, а най-скъпата не повече от два.

Всички бои са безвредни за здравето ни, пак според написаните на опаковките указания за употреба.