Актрисата Вера Йорданова, която виждаме в главната роля на сериала „Белези“ в понеделник вечер по Бтв, днес бе гост на предаването „Търси се“.

Екранният образ на властна и себелюбива жена е пълна противоположност на личността на Вера Йорданова, разказа тя самата, а думите ѝ бяха потвърдени от актьорът Валентин Ганев и режисьорът на лентата. Още от дете актрисата успяла да обуздае своето Его и днес е непосредствена в общуването си с останалите хора.

„Всички бяхме изненадани от нейното поведение, защото тя никога не капризничи“. – подчерта Ганев.

Тя освен актриса е и майка, разказа режисьорът „и сигурно ѝ е много трудно.“ Той разказа, че е открил Вера година преди да започнат реално снимките за сериала. Знаел е за нея само, че е модел. Когато се свързал с нея в Ню Йорк, разбрал, че тя има зад гърба си и филмов опит, при това не при кого да е, а самият Тарантино. Така се убедишл, че тя ще може да се справи с образа на героинята. Това се потвърдило и когато започнали работа, защото Вера не проявявала качествата на примадона, винаги е навреме на снимачната площадка, а освен това и добре запозната с текста от сценария.

Вера Йорданова също разказа за своето превъплъщение. Тя каза, че ролята за нея е трудна и на моменти не разбира своя персонаж, но с течение на времето е започнала да възприема уроците, които придобива опознавайки екранната си роля.

Родена е в Хелзинки, където майка й и баща – номади музиканти – през 70-те гастролират в местната елитна Филхармония, но най-неочаквано се установяват в студената страна.

Лидия Йорданова – майката на Вера разказа, че когато заминават за Финландия тя е солистка на оркестъра. Решава да роди и така на бял свят идва днешната талантлива млада жена, „на четвъртия ден след като я родих, слезнах да пея, защото имахме договори и той трябваше да се спазва“. Така се наложило бабата на Вера да замине за Финландия и да поеме основната грижа за малкото бебе. Когато навършила седем, се върнала в България, за да тръгне на училище. И остава тук до 14-годишна възраст. След това родителите й се прибират във Финландия, а Вера е само на 14 г.

Така започва кариерата й на топ красавица, която през следващите години я отвежда в Милано и Париж, където тя дели подиуми с Наоми Кембъл и Клаудия Шифър. Докато дефилира за Карл Лагерфелд и други фешън титани, Вера не забравя, че всъщност се блазни от киното. Тя вече е имала епизодични участия във финландски сериали, но мечтата й стига до студиата в Лос Анжелис.

Талантлива, перфекционист, рисува, пее, танцува, дефилира на модния подиум – Вера Йорданова е всестранно развита личност, разказа майка ѝ. Тя разказа, че в Барселона дъщеря ѝ е завършила и художествено училище. „Вера обича да спестява лошите неща за себе си, вътрешо си приличаме с нея, едно дете винаги липсва на майка си, колкото и голямо да е. Тя винаги ми липсва, когато отиде в Милано и Париж се притеснявах, защото беше много млада. Прилича на рода на баща си по външност, но височината е взела от мен“.

„Майка ми ми е липсвала винаги и като малка, когато останах при баба, но и после. Беше изпитание, че баща ми беше болен и си отиваше, а аз бях бременна. Реших да се върна при тях, за да бъдем заедно в това изпитание. Преди това имах два спонтанни аборта зад гърба си. За да преодолееш подобни изпитания трябва да се стегнеш и да имаш вяра.“ – допълни актрисата.

В Ню Йорк тя живеела с мъж, от когото били предишните изгубени бебета. Отношенията им не били перфектни и тя често получавала паник атаки „и тогава смятам, че това е причината за загубата на двете бебета. Бащата на Кийран се появи в моя живот тогава и той се превърна в моя опорна точка. Той е много мил и добър човек, въпреки раздялата сме близки, може би ние бяхме повече приятели отколкото партньори, всеки има мисия в живота си и той винаги ще остане завинаги при мен.“ – разказа Вера.

В предаването видяхме и нейната най-добра приятелка от Финландия, с която заедно дефилират по модните подиуми. Запознават се на модно шоу със Сату.

Тя е по-малка от мен, аз бях на 17, а тя на 14, тогава се опитах да ѝ помогна. В продължение на веремто приятелството между двете продължило да съществува:“Казваме си всичко, на нея винаги можеш да и се довериш. Аз родих първото си дете през 2005 и реших, че тя ще бъде кръстница на сина ми.

Смятам, че Вера има голямо сърце, най-голямото на света, посвещава се истински на хората около нея. Обичам я с цялото си сърце. Тя е като сестра за мен. Когато Кийрън се роди това беше наистина най-прекрасното нещо за Вера, тогава аз станах негова кръстница. Близки сме и със семейството, баща ѝ също беше много важен за мен. Те готвят най-вкусната храна на света, българската кухня е невероятна и аз много я обичам, благодаря за гостоприемството и всичко, което сме споделили заедно.“ – разказа Сату пред камерата на „Търси се“.

И още, Вера Йорданова ни отвежда на своето специално място, пътечката, която се намира до село Капитан Димитриево. Пътечката минава през една римска стара баня, през няколко могили, споделя Вера Йорданова. Тя признава, че не е била на пътеката от месец.

„Майка ми живее там, баща ми е роден в това място. Отивам там, когато ми е тъжно, когато ми е хубаво, когато баща ми почина, когато разбрах, че съм бременна. Изливам си всичко там.“ – добавя тя.