За по-малко от половин ден, 700 жители на Пазарджик се включиха в кампанията на Общината „По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик – 2021“, дни преди международния ден на Земята и Великден. С инициативата, която се провежда за седми пореден път под този надслов, а датира още от първия мандат на кмета Тодор Попов,  Община Пазарджик отново стимулира пазарджиклии да подредят и изчистят дворовете си и градинките в междублоковите пространства. 

Само за три часа – от 9 до 12 часа и въпреки дъждовното време, на шестте пункта са предадени 1 720 кг. отпадъчна хартия и картон, 820 кг. стъкло и 220 кг. отпадъчна пластмаса, както и значително количество електрическо и електронно оборудване.

„С помощта на нашите съграждани и предаденото от тях количество отпадъци, градът ни вече е по-чист и нашият ангажимент е да го направим по-зелен и по-цветен“, коментира кметът на Пазарджик Тодор Попов. „За това, както всяка година, за хората, които се включиха, а те не са малко – точно 698 и то само за три часа, по-традиция осигуряваме цветя, храсти и декоративни дръвчета.“, допълни той.

„Позволявам си да отбележа, че тази кампанията е целогодишна, защото по програмата „Граждански импулс“ всеки месец поощряваме нашите съграждани, които се грижат за естетическия вид на градската среда, инициативни са и техният труд трябва да бъде възнаграждаван.“, е мнението на Тодор Попов. 

За участниците в проведената в община Пазарджик традиционна пролетна кампания “По-чист, по-зелен и по-цветен Пазарджик – 2021”, Общината е осигурила общо 6 351 пролетни цветя, декоративни храсти и дръвчета.

Детските градини в града и селата са получили 31 броя от вида Туя. В шестте пункта в Пазарджик срещу отпадъци са раздадени 6 000 броя цветя, 200 декоративни дръвчета и 120 броя мини туя. 

Първенците по масово участие – 141 човека, са предали отпадъци в пункта организиран на пресечката на бул. ”Александър Стамболийски” и ул. ”Славянска”.