В Деня на Земята – 22 април РИОСВ-Пазарджик връчи знак „Зелена България” за проявена гражданска активност в опазването на природата и иницииране на еко-кампании на Ваня Иванова, която много от съгражданите ни познават като фризьорката, рекордьор в книгата на Гинес.

      През последните няколко години тя положи целенасочени усилия с разнообразни концертни прояви за събиране на средства за закупуване на дръвчета и засаждането им в различни точки на града. Така, по улиците на Пазарджик и в двора на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт вече цъфтят японски вишни, а учениците подкрепят всяка инициатива на Ваня Иванова. Доказаха го и днес, помагайки в засаждането на 20 дръвчета в парк „Стадиона”.

     „Доброто заразява” – това твърди инициаторката, а го доказа включването в акцията и на най-малките еко-активисти – деца от ДГ”Валентина Терешкова”, гр. Пазарджик, които с помощта на учители и родители засадиха и ще обгрижват едно от насажденията.

       РИОСВ-Пазарджик разпространи сред участниците и гостите на събитието информационни брошури, които напомнят в Деня на Земята, че всеки от нас може да прави малки неща във всекидневието си, които наистина допринасят за опазването на природата.