Благодарствена грамота връчи днес канцлерът на Командерия „Св.Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим към Велик Приорат България на директора на най-голямата болница в областта д-р Красимир Темнилов.

„По този начин бихме искали да изразим своята благодарност и подкрепа за нещата, които правят всички лекари в МБАЛ – Пазарджик за овладяването на Covid-пандемията. Сигурни сме, че животът и здравето на хората са в ръцете на перфектни професионалисти, хора с големи сърца готови да жертват себе си в името на останалите. Приемете нашия подарък като израз на признание за неуморния ви труд“. – каза Емил Неделчев. 

„Аз също благодаря за оказаната чест от името на МБАЛ – Пазарджик, през цялата година нашите колеги бяха неотлъчно на своя пост, това е едно признание за тяхната работа и аз искрено им благодаря, отново. Както и на вас за тази чест, това е грамота за цялата болница.“ – каза в отговор д-р Темнилов.

„През тази година нашата болница и колегите преминахме през няколко много тежки кризи и изпитания, като колегите оказвайки помощ се заразиха с коронавирус, но намерихме сили и се справихме със ситуацията. Продължаваме да работим, макар преумората да е изключително голяма. Надяваме се да намалее заболеваемостта, хората да се ваксинирант до голяма степен и това да доведе до по-малкия брой на новозаразени. Скоро няма да се отървем напълно, но да бъде по-леко и по-леко да го преодоляваме“. – допълни д-р Темнилов.