Пет златни медала, два сребърни, два бронзови и отборно второ място – това е равносметката от участието на младите състезатели на СК „Кодокан“ и Спортното училище на Държавния шампионат по самбо за момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст. Състезанието се проведе на 24 и 25 април в София. Общо над 25 отбора от цялата страна участваха в надпреварата.

             В битката за медали при момчетата и момичетата на 24 април „Кодокан“ се представи с петима състезатели. От тях безпрекословна победа и златен медал взе Йоанна Алексиева в кат. 41кг., а Алекс Болчев в кат. 34 кг спечели третото място и бронзовото отличие.

            При юношите и девойките младша възраст представянето беше още по-впечатляващо.

Моника Шопова в кат. 43 кг се наложи убедително над своите съперници и се окичи със златен медал. Пролет Тончева (37 кг)  стана втора и донесе на своя отбор среброто, а

Йонна Папазова (51 кг) взе бронзовото отличие при девойките.

            Юношите на „Кодокан“ успяха да спечелят цели три първи места. Със златни медали на най-високото стъпало на стълбицата се изкачиха Георги Дамянов (50 кг), Андрей Ганчев (59 кг) и Стилян Гушков (65 кг.). В тази възрастова група Васил Величков в кат. 54 кг спечели сребърен медал.

            Отборно юношите младша възраст се класираха на второ място, като останаха само на крачка от отбора на ЦСКА.

            На 8 и 9 май младите надежди на „Кодокан“ и Спортното училище ще се представят на Държавен шампионат по джудо за момичета и момчета и младежи и девойки до 20 години.