„Вече имаме избран изпълнител за „Балона“, съобщи днес по време на сесията на Общинския съвет, кметът Тодор Попов. По неговите думи през май ще бъде завършена и залата, а от 15 май се започва работа и по новото улично осветление. Очаква се до празника на града – 21 май, да бъдат асфалтирани и разкопаните в момента участъци от цялата градска мрежа.

В момента тече процедурата по избор на изпълнител на Околовръстния път, до края на май това ще се случи, като паралелно с процедурата за СМР тече и процедура за избор на надзор и др.

„Така че това отнема време, но всичко върви, както си трябва и затова не бива да се притесняват хората.“ – каза Тодор Попов. Той апелира да не се притесняваме от предстоящите предсрочни избори, тъй като сегашната политическа обстановка не влияе пряко или косвено на общинските дейности и системи. „Няма да има проблеми с трансферите и всички проекти, които сме започнали и ще бъдат завършени. Искам всички жители на общината, както и партньори да са спокойни.“ – каза още Тодор Попов.

„Надявам се партиите да подходят отговорно, защото това е важна година за България, трябва да се възползваме от 60 млрд евро, които са предвидени по различни Европрограми. 12 милиарда ще постъпят само по Плана за развитие и възстановяване, но има и други програми. Важно е да се действа отговорно, хората очакват практични решения. Икономиката следва своите закони, но ако политическата неразбория продължи повече, ще стане проблем да се надяваме, че този път ще има повече разум.

Нямаме основания за напрежение, надявам се наесен да започнем да си работим, защото имаме много предизвикателства пред нас“. – каза още Тодор Попов.