За много жени няма нищо по-привлекателно от добре облечен мъж. Един добре облечен мъж излъчва увереност, амбиция и сила. Разбира се, определението за „добре облечен“ може да е различно – чифт хубави дънки, небрежно наметнат пуловер върху раменете или пък идеално пасващ на фигурата мъжки панталон.

Всъщност, това е единствено условие да изглеждаш добре – да носиш панталони, ризи и якета, които са ти по мярка. Модата е преходна, но стилните кройки, добре пасващи на тялото, никога няма да са демоде. Въпросът обаче е как да изберем идеалния мъжки панталон според фигурата. Не всички мъже обръщат внимание на основните правила за избор на хубав мъжки панталон, защото смятат, че „панталонът си е панталон, нали така“.

Разликата в начина, по който един или друг модел ви стои обаче, е разликата между стилния и безличния мъж. Не е малко, нали. Затова отделете 5 минути, за да се запознаете с основните правила за избор на мъжки панталон според фигурата и после никога няма да ви се налага да се чудите – кой модел панталони ви стои отлично.

Мъжка фигура тип четириъгълник

Мъжете с фигура тип четириъгълник често изглеждат по-високи и по-слаби, отколкото са. Това е оптическа измама, защото раменете, талията и хълбоците на тези мъже са почти еднакви на ширина.

Изберете мъжки панталони, които ще ви помогнат да изглеждате с по-широки рамене. Това означава, че идеални за вас са прави или слим модели.

Добре сложена мъжка фигура

Ако прекарвате достатъчно време във фитнеса и мускулите ви са приятно очертани, ще ви стоят добре всички модели мъжки панталони. Все пак за ултимативен вид заложете на стеснени модели, но не ги съчетавайте с прекалено широки тениски или ризи, защото ще се загуби ефектът от отличната ви фигура.

Мускулеста мъжка фигура

Ако мускулите ви са ясно изразени и фитнесът е вашият начин на живот, значи имате мускулеста фигура, на която ще подхождат тесни панталони. Все пак нека не са съвсем впити, а просто да падат свободно близо до краката. Когато избирате яке или сако към този модел мъжки панталони, заложете на такова без подплънки на раменете и с двуредно закопчаване (ако е сако).

Мъжка фигура тип триъгълник

Такъв тип мъжка фигура определено е предизвикателство, когато говорим за избор на мъжки панталон. При вас горната част на тялото е по-тясна от долната и имате нужда от модел, който да компенсира тази особеност. Ще го постигнете с панталони с прави крачоли, които ще смалят визуално широкия ви ханш и бедра.

Вземете размери

Най-лесният начин да изберете подходящ модел панталон е като вземете правилните размери. Можете да се доверите на професионален шивач за това и да запазите мерките. Така ще ви е много лесно да се насочвате към модели мъжки панталони, предназначени за вас и да пазарувате безпогрешно онлайн.

Шивачите са добри и в това да ви посъветват кой модел панталон ще ви стои добре. Ако пък нямате доверен шивач, винаги можете да се обърнете за съвет към половинката си или добра приятелка.

Жените винаги имат набито око за стил и излъчване.

Когато сте сигурни за фигурата си и размерите, заповядайте на answear.bg, където ви очакват всички модели мъжки панталони.