Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

При пълна хегемония за СК “Шампион“ премина Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик Мемориал “Христо Чочев“.

Спортистите на клуба спечелиха четири от четири възможни златни отборни титли, както и една сребърна и една бронзова. В първия ден от състезанието при  17 годишните с дисциплини плуване 200 м и комбинирана с бягане на 3 по 800 м с три стрелби Емил Грозданов стана държавен шампион с лични постижения в плуването  и комбинираната дисциплина, безапелационен.

Вицешампион е Радослав Христов. Отборно момчетата на Шампион спечелиха златна купа в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Томас Григоров.

Отбор 2 Васил Топалов, Георги Илиев и Стилян Христов се класираха на 2 място от 12 отбора. При девойките Мария Лазарова се закичи с бронз, като това е първо за нея класиране в медалите. Заедно с Виктория Пенева и Теодора Маринова отново стъпиха на най-високото стъпало и грабнаха златната купа.

Вторият ни отбор Наталия Шопова, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска се класираха на 3 място. При 19- годишните Михаела Зонова спечели фехтовката и сребърен медал в индивидуалното класиране.

Емил Грозданов  с отлична най-силна комбинирана дисциплина също се класира на 2 място.

И отново отборите на Шампион бяха златни – Ангел Франгов, Радослав Христов и Емил Грозданов; Михаела Зонова, Виктория Пенева и Теодора Маринова.

С тези си успехи и класирания петобойците на СК“Шампион“ затвърдиха позицията си на най-добрите петобойци в България.В клуба расте младо и надеждно талантливо поколение петобойци, които ще продължат традициите на Пазарджик като център на този толкова интересен и динамичен олимпийски спорт.          

За подбор на млади спортисти СК “Шампион“ стартира безплатна плувна подготовка на деца в 4 клас за прием в Спортно училище в дисциплината модерен петобой.