Кметът Тодор Попов се срещна с двама абитуриенти от социална услуга и Органа по настойничество и попечителство – Виктория Йорданова и Адриан Георгиев, които завършват средното си образование и им предстоят абитуриентски балове.

„Това са две от децата, към които вече години наред проявяваме отношение и грижа.  Щастлив съм, че сега мога да им връча награди, защото те вече са абитуриенти. Тези деца, независимо от предизвикателствата  на живота, не се предадоха през годините. Виктория и Адриан са добри деца. Ние ще продължим да им помагаме, разбира се, ако те имат желание. И трябва да  знаят, че в наше лице винаги ще имат приятели. Ние сме готови да ги поканим при нас на работа  или пък да им окажем помощ при  някои трудни житейски решения, които им предстои да вземат“, каза Тодор Попов.

Той сподели, че решението Общината да им закупи тоалетите за предстоящите балове и да им предостави по една парична премия заедно с един културен чек, е жест, който те напълно заслужават.

„Това е и във връзка с нашата  програма „Граждански импулс“, която реализираме вече втора година, за да може тези деца да имат самочувствието и да изкарат едно хубаво тържество заедно със своите връстници. Те завършват и средното си образование, а това е достойно за уважение с оглед житейската ситуация, която са имали до сега“, поясни Попов.

„Скъпа Вики и Адриане, за мен беше изключително приятно да видя как растете. Имате всички данни да станете едни добри хора. Вярвайте си, по-доброто ви предстои в живота, а то вече зависи от самите вас“, пожела кметът на Пазарджик на двамата абитуриенти.