Книгата на нашата съгражданка Диана Христова – „Цвят на небе“ има всички шансове да спечели четвъртият конкурс за най-добър любовен роман. Той се организира от сайта „Буквите“, а Диана вече се откъсна от останалите участници с голямо преимущество. Ако все още не сте я подкрепили можете да го направите – ТУК

Ето как описва своя живота писателката:

„Родена съм в град Пазарджик, където и завърших гимназия, с профил „Изобразително изкуство“. Имах огромното удоволствие и късмет да бъда в класа на нашия известен художник и скулптор Добрин Гочев. По-късно продължих образованието си в Софийски Университет „Климент Охридски“, специалност „Право“. Пиша в любимия ми литературен жанр – белетристика – т.е. художествена проза.

Участието ми в конкурси, винаги е с кауза. През 2019 година мой разказ („Amor“) бе одобрен и стана част от селекцията с произведения от испаноезичната книга „Sentiments“(Чувства), която се издава всяка година от Асоциацията AVAFI (Associació Valenciana d`Afectats de Fibromiálgia) и е част от кампанията за подпомагане на хора, болни от Фибромиалгия – една от болестите, които наричаме „бич на новото столетие“ и засяга хора в активна възраст, предимно жени. За съжаление все още нелечима и малко позната.

Друг мой разказ – „Нощта на Рождество“, спечели трета награда в конкурса за коледен разказ на Фондация „Арт Ангел“, през декември 2020 година и стана част от благотворителните мероприятия на тази фондация. Сегашното ми участие в Националния конкурс за съвременен български любовен роман също не е случайно. Ако романът ми спечели конкурса (а за това са необходими над 1000 гласа) и бъде публикуван, една голяма част от средствата, които ще получа от продажбата и разпространението на книгата, ще бъдат предоставени на различни фондации, включително такива за защита срещу насилието над деца и жени. Затова гласовете ви в този конкурс са нужни за един свят, който вярва в доброто, съпричастността и онази искра на човечност, която всички ние, носим в сърцата си!“

Призив към пазарджиклии да подкрепят Диана Христова в начинанието ѝ, отправи и собственикът на фондация „Арт Ангел“ – Илиян Кузманов.