В навечерието на Празника на Пазарджик бе прерязана лентата на най-новата спортна придобивка на града, зала за три вида спорт – бадминтон, волейбол и футбол. „Това е комплексно съоръжение, в което могат да тренират голяма част от нашите състезатели, а с откриването и на другата зала, тези проблеми ще останат в миналото“, каза кметът Тодор Попов. „Залата може да бъде ползвана едновременно за тренировки по два вида спорт, има такава възможност.“

Тя се намира съвсем логично в двора на Спортното училище. Представители на различни паралелки, както и почти всички медалисти от провелите се до момента Държавни първенства се бяха събрали, за да станат свидетели на откриването на сградата.

„Това е поредният щрих и поредният жест към нашата спортна общественост. Няма как да се постигнат резултати, ако няма база. След два месеца ще открием втората зала, а другата седмица ще бъде първа копка в Зоната на здравето, където залата ще бъде не само тренировъчна, но ще може да се ползва и за състезания. Имаме все повече самочувствие на един град, който иска да стимуира вашето желание да сте здрави, защото спортът е здраве. Спортът е самочувствие, спортът е дисциплина, спортът е успех.“ – каза още кметът Тодор Попов.

Освен огромната тренировъчна зала, към нея има и немалка зала за фитнес. Три са съблекалните, в които има и санитарни възли.