Шестнадесет  години от създаването си отбелязва днес Акушеро-гинекологичното отделение на МЦ“Здраве“ в Пазарджик. Точно на толкова години са и първите бебета проплакали в него.

В момента отделението по Акушерство и гинекология отговаря на II-ниво на компетентност в изпълнение на медицински стандарт по „Акушерство и гинекология“. В отделението се осъществява дейност по медицинската специалност “ Неонатология“ , отговаряща на I- ниво на компетентност в изпълнение на медицински стандарт по „Неонатология“. Отделението по Акушерство и гинекология се намира на 4 етаж. Легловата база се състои от два клинични сектора – родилен и гинекологичен, и разполага с 37 легла. Отделението разполага с две операционни и родилна зала. Осигурена е денонощна висококвалифицирана и специализирана акушеро-гинекологична помощ. Комфорта на пациента е осигурен не само от добрите условия, но и от всеотдайните грижи на отличен екип от професионалисти – акушеро-гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушери и санитари.

Но заедно с този голям празник за всички лекари и акушери в отделението, личен празник има и акушер Агнеса Мантарова. Забележителното в случая е, че тя отбелязва именния си ден на 21 януари, когато почитаме именно акушерите, а днес, когато отделението има рожден ден, тя също празнува двойно. И ако има провидение, едно е ясно акушер Мантарова със сигурност е била предопределена за тази професия.

Честитим празника целия екип на д-р Анастасия Коруева, която уверено се справя с предизвикателствата на професията си и от много време насам е първата, която вижда раждането на новия живот в МБАЛ „Здраве“.