През изминалите почивни дни зала “Спартак” в Хасково бе домакин на Държавното лично първенство по Бадминтон, финали за младежи и девойки под 19 год. В съревнование с над 110 състезатели от 20 клуба от цялата страна, състезателката на „Бадминтон – скуош клуб Пазарджик“ Гергана Павлова завърши като абсолютна, трикратна Държавна шампионка младежи и девойки под 19 години.

На единично девойки на финала Гери победи с много силна игра Михаела Чепишева от Първомай с 2:0 (21:19/21:16). На двойки девойки с партньорка Таня Иванова от Хасково победиха убедително на финала с 2:0 гейма Михаела Чепишева/Богомила Марчева (Първомай/Хасково).

На смесени двойки с партньор Стивън Николаев от Стара Загора победиха изключително убедително с 2:0 гейма Евгени Панев/Таня Иванова-Хасково. Така Гери за втора поредна година става абсолютна, трикратна Държавна шампионка за младежи и девойки под 19 години.

Йоана Малинова е трета на двойки девойки, с партньорка Кристин Малашевска от Дупница,като на полуфинал отпаднаха от шампионките Гергана Павлова/Таня Иванова. Йоана е пета на единично. На четвъртфинал тя отпадна от Михаела Чепишева с 2:0 гейма. Кристиян Китанов е девети на единично и девети на двойки младежи.