Първа копка бе направена днес на проект „Изграждане на Център за работа с деца на улицата и приют за лица в гр. Пазарджик“. Сградата се намира на ул. „Преспа“ 75 в кв. „Изток“, а капацитетът на Центъра е 90 човека за една година. В продължение на четири месеца в социалното заведение ще пребивават на ротационен принцип по тридесет души, разказа Любомир Михайлов – ръководител на проекта.

Стартът на строителните дейности бе даден днес от кмета на Пазарджик Тодор Попов, който заяви, че мястото не е избрано случайно. Това е кварталът в нашия град, в който има най-голяма необходимост от подобна социална услуга. Той каза също и, че нивото на зрялост на едно общество се определя именно от отношението към стоящите на най-ниското стъпало на социална стълбица, а също така и към хората, които са различни от общоприетото.

В сградата ще бъдат настанявани необхванати в образователната система деца, скитащи деца или такива, чийто родители са със зависимости, просещи и безпризорни деца. След два месеца ще бъде направена и първа копка за „Приют за възрастни“, каза кметът Тодор Попов.

Проектът се финансира от ОП“Региони в растеж“ и средства от Европейския съюз. Сградата ще бъде напълно готова за своите обитатели в началото на есента, каза кметът Тодор Попов.