Пожарникари и полицаи проведоха съвместно обучение с деца от Батак. Днес служители от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и полицейския участък в Батак, заедно с колегите им от Районното управление в Пещера гостуваха на учениците от ОУ „Отец Паисий” в родопския град.

Огнеборците извършиха предварително  планирана с ръководството на школото учебна евакуация и отработиха тактически действия при сигнал за възникнал пожар. Като награда за отличното представяне децата получиха възможност да видят отблизо основното оборудване, защитното облекло и специализирана техника на баташките пожарникари.

Полицаи от участъка в Батак и Районното управление в Пещера пък ги запознаха с основната дейност и правомощия  на полицейските служители, тяхната униформа, отличителни знаци и помощни средства. В предвид на наближаващата лятна ваканция униформените припомниха основните правила за пътна безопасност при движението на децата, като пешеходци или велосипедисти. Цялото обучение приключи с много радост, усмивки и приповдигнато настроение.