Новата зала в Зоната на здравето ще бъде именувана на доайенът на работническия спорт в Пазарджик – Иван Симеонов. Предложението за това дойде днес по време на редовното заседание на Общинския съвет и бе направено от кмета Тодор Попов. „Смятам, че Иван Симеонов е заслужил напълно това, седемдесет години от неговия съзнателен живот са били посветени на спорта. Той е на 92 години в момента. Напълно заслужава подобно отношение от наша страна“. – каза кметът. Той получи одобрението на съветниците, а също така поясни, че утре ще бъде направена и първата копка на залата, като той ще покани Иван Симеонов да присъства на събитието и да оповести решението си.

Действащият и към днешна дата председател на Общинския работнически спортен клуб в града е роден на 5-ти август, 1930 г. в пловдивското село Драгомир. 23 години по-късно животът го отвежда в Пазарджик, след като получава назначение за инструктор в Околийския комитет за физкултура и спорт.

От тогава до днес е отдаден изцяло на туристическа и спортна дейност.

Като профсъюзен деец с направление „Спорт” в Пазарджик Иван Симеонов има големите заслуги за построяването на първия закрит плувен басейн, спортна зала „Дружба” и неговата най-голяма гордост – някогашният работнически спортен комплекс „Сотир Сотиров – Сотката”, по-известен сред пазарджиклии като Зона на здравето.

През 1997 г. по инициатива на Иван Симеонов се възраждат общинските работнически спортни игри, които за кратко време стават най-масовите в новата история на България. Пак той подема и кампания за набиране на средства за изграждане на бюст-паметник на големият наш революционер Христо Ботев, какъвто до този момента в Пазарджик няма.  Иван Симеонов е почетен гражданин на Пазарджик и заслужил деятел на спорта.

Другата новина е, че Община Пазарджик ще се опита да си върне басейна с плажа до Балона, като го откупи от настоящия собственик. Целта е басейнът отново да бъде под опеката на по-грижлив стопанин.

„Минал съм през пет служебни правителства, но най-важното е, че в този период администрацията спира да работи. Чувството за самосъхранение на чиновниците е силно развито, в добрия смисъл на думата. Чиновниците знаят, че новите няма да са дълго там, но и старите най-вероятно няма да се върнат. Заради това изчакват. Ако наесен нямаме ново правителство това няма да бъде много добре.“ – каза още кметът Тодор Попов. „Ще ни чакат тежки години, кръстя се с две ръце да се намери политически консенсус и се надявам емоционално приповдигнатият дух да е по-разгазиран. Това са знаци, които обществото чака да види. Нищо добро не ни чака иначе.“ – добави Тодор Попов.

„Единственото, което ни остава пред нас като Община е да ускорим процедурата по избор на изпълнител и надзор за Западен околовръстен път. Другия месец ще търсим съдействие от областния управител за да го проверим. Няма значение, каква ще е конюнктурата, това е важен проект за града, всички трябва да си обеденим усилията. Пазарджик се развива икономически изключително добре и само това трябва да стартираме, за да стане и този проект.“ – каза още Попов.