В Централната избирателна комисия днес ще се проведе демонстрация с машините за електронно гласуване. Целта е да се види по колко души реално ще могат да дадат гласа си от една машина, както и да се изчисли по колко време ще отнеме гласуването на всеки отделен избирател.

От комисията ще направят експеримент, в който в рамките на час ще симулират гласуване, а след това ще отчетат и резултатите, свързани с работата на машините.

Централната избирателна комисия ще обяви финално кои партии и коалиции ще борят сили за 46-ия парламент. Срокът, в който желаещите можеха да се регистрират, изтече вчера.

Засега се знае, че 19 партии и 9 коалиции са поискали да се борят за гласовете на избирателите. А партиите имат още една задача – да представят кандидатите си за депутати. Срокът за регистрация на листите изтича на 8 юни.

Работата по тях в партийните централи кипи усилено, но от сега е ясно, че от ГЕРБ ще заложат на нови лица, от „Демократична България“ ще направят малки промени в списъците от вота на 4-ти април, а БСП са готови с водачите, но пълната подребда ще стане ясна на 30 май.