Снимката е илюстративна
Този следобед автобусът по направлението Пловдив – Хаджидимово, със спирка в Пазарджик тръгва, както обикновено от града на тепетата в 14:10. Още в началото на пътуването обаче, в отсечката Пловдив – Пазарджик един от пътниците споделя, че не се чувства добре.
Младото момче е студент втора година по специалност фармация в Медицинския университет в Пловдив и се връща у дома за почивните дни. Търси от спътниците и от шофьора на автобуса подходящ за състоянието си медикамент (аспирин) намират и му дават аналгин, но така и състоянието му не се подобрява.
В този момент шофьорът на автобуса Росен Дангулов не се колебае и бързо взима решението – да се обади на спешния телефон 112 и да съобщи за случващото се в автобуса, защото предстои дълго пътуване и преценява, че Пазарджик е най-подходящото място за оказване на адекватна помощ в тази ситуация.
Така почти едновременно на Автогара Пазарджик пристигнаха автобусът и реанимационният автомобил на ЦСМП, а дежурният медик д-р Михова заедно с шофьора на линейката, който ѝ асистира, успяха да окажат спешна помощ и да овладеят състоянието на пътника, с което направиха възможно продължаването му по маршрута до крайната дестинация.
Така се стигна до щастливата развръзка – с кратко половинчасово закъснение, автобусът и всички пътници в него потеглиха към дома, вече по-спокойни и с гаранцията на медицинския екип, че състоянието на младия мъж е овладяно и под контрол.
Благодарности от екипа на Автогара Пазарджик за адекватната реакция на шофьора и на бързата, професионална намеса на екипа от ЦСМП.