Партията на Васил Божков – „Българско лято“ вече има офис в Пазарджик. Той се намира на ул. „Цар Иван Шишман“, там където преди време беше офисът на „Реформаторски блок“. На предишните избори хората на избягалият в Дубай бизнесмен се явиха с партия БНО. В 13 МИР те постигнаха резултат от 4.21%, като изпревариха „Изправи се! Мутри вън!“, които отбелязаха резултат от 3.38%. Водач на листата на БНО за предишните избори бе Страхил Симеонов. Справката за него показва, че е бил общински съветник в Ловеч, издигнат от ДПС.

Сред скандалните имена в листата бе и това на Цветан Пъков.

Панагюрският бизнесмен Цветан Пъков, чието име стана национално известно, след като помете с джипа си и уби на пътя малко момченце, бе сред кандидатите за народни представители от Пазарджишки многомандатен район. Предприемачът бе включен в листата на Българско национално обединение – БНО, която издигна общо девет човека за Пазарджишко.

Все още не е ясно кои ще са хората в листата на „Българско лято“ за нашия избирателен район за предстоящите извънредни парламентарни избори.

Бизнесменът Васил Божков, който продължава да е в изгнание в Дубай, даде днес онлайн пресконференция по повод наложените от САЩ санкции на него, Делян Пеевски и Илко Желязков, на която заяви, че „рекетът не е подкуп“.

Той отрече да е подкупвал действащ политически лидер в България, както се посочва в доклада на американското финансово министерство. Божков повтори тезата си, че е бил рекетиран от Бойко Борисов и Владислав Горанов, на които е предал около 60 млн. лв. за 3 години.