Бошулските изпълнителки от фолклорна група „Маргарита“ спечелиха златен медал на провеждащия се в Хисаря фолклорен фестивал „Жива вода“. Призът им стана реалност след като публиката и журито горещо аплодираха изпълненията им и пресъздаването на старинния обичай „Викане на каща“. Художествен ръководител на състава е солистката на Ансамбъл „Пазарджик“ – Гинка Балабанова, а това не е първото отличие на местните изпълнителки.

Те спечелиха наградата си в ожесточено съревнование с още над двеста състава от всички краища на страната, в раздел автентичен фолклор.

Журито оценява по следните 3 критерия: ниво на сложност и техника на изпълнението, представяне /костюми, реквизит, постановка, избор на репертоар/ и сценично поведение /поведение на сцена, контакт с публика, излъчване, артистичност/.
В надпреварата взе участие и Детска фолклорна група “Слънце” към НЧ “Просвета – 1929” – с.
Бошуля, общ. Септември, обл. Пазарджик, с художествен ръководител Карамфила Григорова. Малките изпълниха песните –  “Ален божур”, “На сън Яна продадена“ и „Ой, кукувице“.
Във форума участва и група за стари градски песни “Евридика” към НЧ “Просвета –
1919” – гр. Костандово, с  худ. р-л: Mаестро Никола Янев – Чоли.
В рамките на утрешния фестивален ден ще се състоят и изпълненията на детската фолклорна група на децата от Величково – „Величковче“, както и индивидуалните изпълнения на Анелия Маринкова и Велина Консулова от ОУ“Васил Левски“ – Величково.