Четири основни задачи постави пред себе си водачът на листата на „БСП за България“ – Драгомир Стойнев, по време на днешната си среща с представители на местните медии.

Той е имал възможност да се срещне с голяма част от хората в различни общини в областта, да чуе техните въпроси и проблеми, а в резултат на това да формулира и нещата, с които би се заел ако стане представител от нашия избирателен район. Стойнев посочи, че регионът ни е изключително благоприятен за развитие на туризъм, а до момента това не се е случило.

На първо място той посочи развитието на икономическа зона в Пазарджик, работа за подобряването на инфраструктурата, развитие на биоземеделието и туризма.

„Няма как да се прави качествен туризъм в областта, ако няма добре развита инфраструктура“. – подчерта Драгомир Стойнев като припомни, че е бил част от правителството по времето на Пламен Орешарски.

Драгомир Стойнев счита, че в бъдещия парламент „БСП за България“ ще бъде желан партньор при съставянето на кабинет, тъй като по време на отминалото управление на ГЕРБ, лидерката Корнелия Нинова и депутатите на левицата са били последователни в своите критики и желание за промяна.

„Парламентарната ни група винаги е била в опозиция на действията на управляващите и ние смятаме, че не могат да ни отхвърлят точно по тази причина. Разчитаме на диалог, намираме допирни точки и с „Демократична България“, така че бихме могли да срещнем разбиране и по темите за главния прокурор, спецсъдилищата и ВСС.“ – каза още Драгомир Стойнев.

За хората от третата възраст ще има и вътрешно-партийно обучение за вот с машини, Драгомир Стойнев смята, че пенсионерите могат да се справят на 11 юли.

Чуйте, какво разказа още Драгомир Стойнев в следващото видео.

Листата на БСП за България също бе регистрирана днес.

 1. Драгомир Стойнев – икономист, 45 г. завършил Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA. Министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г. Народен представител в няколко парламента. Вносител на десетки социални и икономически законопроекти. Владее френски, английски и руски език.

 

 1. Петя Цанкова – преподавател, 46 г.

 

 1. Лиляна Мърхова – Присадникова – юрисконсулт, 45 г.

 

 1. Симеон Симеонов – председател на Отечествения съюз, 63 г., коалиционен партньор

 

 1. Гълъбина Карамитрева – юрист, 39 г.

 

 1. Васил Аврамов – преподавател, 47 г.

 

 1. Полина Шишкова – икономист, 34 г., гражданска квота

 

 1. инж. Стойко Стефанов – енергетик, 37 г.

 

 1. Атанас Туманов – здравен мениджър, 42 г., коалиционен партньор

 

 1. Стефка Пенева – икономист, 46 г.

 

 1. Диана Варникова – Милчева – експерт „Връзки с обществеността, програми и проекти“ и журналист, 52 г.

 

 1. инж. Горчо Станков – технолог по дърводобива, 34 г.

 

 1. Невенка Ролева – банков мениджър, 53 г.

 

 1. Николай Дечев – управител на транспортна фирма, 28 г.

 

 1. Гергана Ичева – експерт „Човешки ресурси”, 38 г.

 

 1. Димитър Жилков – земеделски производител, 30 г.

 

 1. Сергей Темелков – собственик на предприятие, 65 г.

 

 1. Георги Янкулов – учредител на Фондация „Бъдеще за древна Царина”, 64 г., гражданска квота