„Взех решение да напусна листата за кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ в 13 МИР – Пазарджик. Правя го, защото години наред в лицето на областното и общинско ръководство на партията липсва диалог и активна работа. Години наред се боря за доверието на жителите на област Пазарджик с действия и дела, а не само с думи! Доверие се печели трудно, но лесно се губи! Благодаря на всеки, подкрепил ме през годините!До нови срещи!“ – това съобщи във Фейсбук профила си Десислава Тодорова, която бе регистрирана под номер 14 в листата на ГЕРБ – СДС.

Решението ѝ ще доведе до пререгистрация на листата в РИК, като мястото ѝ може да бъде заето от следващата в списъка – д-р Мария Шопова или да бъде заменена с нов човек. Това решение трябва да бъде взето от централата на ГЕРБ до утре, когато изтича срокът за това.

Изненада обаче бе поднесена от съпруга на Десислава – Христо Тодоров, който се озова на трето място в листата на „Българските патриоти“.

Христо Тодоров, за втори път ще щурмува Парламента, след като беше народен представител, избран от листата на „България без цензура“ в мандат 2013-2017 г.

Семейството има отлично финансово и имотно състояние, според внасяните в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество декларации на Десислава Тодорова.

Последно закупен е апартамент в София. Двамата съпрузи имат в него по една втора идеална част на стойност по 164 920 лева. Освен това в дългата листа имоти фигурира къща с двор в село Главиница на стойност 70 000 лева, купена със заеми през 2006-та, и два парцела за 700 и за 1 388 лева. Ексдепутатката е собственичка и на вила в Батак с разгъната застроена площ от 384 кв.м и терен от 2 700 кв.м, чиято стойност не се упоменава, тъй като е получена като дарение през 2007-ма.

Обявена е още една пета част от парцел в Пазарджик, както и две ниви в село Драгор и Пазарджик. През миналата година Тодорови са извършили сделки с други два земеделски имота от 4 и 1 дка, също в Драгор и Пазарджик, на стойност 150 000 и 100 000 лева.

Мъжът в семейството има спестени 368 000 лева, а жена му – 316 000 лева, а като източник са вписани заплати и предварителен договор. Тодоров е титуляр по ипотечен кредит за 236 500 лева, кредитна карта за 4 000 лева, а със съпругата му са съдлъжници по потребителски заем от 80 000 лева, всички – към банки. Декларирали са и дялове в три фирми, част от които прехвърлени безвъзмездно на Мария Георгиева Зангерова.

Десислава Тодорова е прибрала през 2017-та 34 780 лева от заплати и 29 017 от други отношения извън тези за заеманата длъжност, а Христо Тодоров – 49 933 лева от трудови правоотношения.

Семейството има две деца.