Водачът ва листата на коалиция „Демократична България“ – Антоанета Цонева представи днес кандидатите за народни представители от Пазарджишкия избирателен район. Преди старта на срещата с журналистите бе показан и клипът на коалицията за предстоящите избори.

Цялата пресконференция можете да видите на следния линк –  http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_0dirp5lk

Според Антоанета Цонева кампанията ще се развива около три основни послания – свобода, законност и модернизация. Пазарджишкият регион е регионът с най-радикалната опозиция – ГЕРБ и ДПС. „Ние сме против феодализацията на тази страна, доказали сме го многократно – чрез непримиримост, чрез каузата и лидерството си, затова много държим да започнем своето послание именно, чрез свободата. Надяваме се с тази кампания цикълът на ограниченията да се затвори.

Второто важно нещо е да се направят промени в Прокуратурата, КОНПИ и е важно да се знае, че законът ще бъде един за всички, ДБ ще бъде гарант за законност в бъдещото Народно събрание.

Ние вярваме, че България може да бъде качена на друга скорост, ние сме единствената страна, която трудно догонва останалите,  на дъното сме по доходи, причината е моделът, който задушава цялата страна и този регион. Страната не може да постигне своя потенциал, ако погледнем съседните Румъния и Гърция, ще видим, че инвестициите заобикалят България. Пазарджик също изостава в инвестициите.

Модернизацията може да се случи и остро сме критикували политиката на ГЕРБ в това отношение, говореше се за модернизация, но не успя да се случи. С огромен скептицизъм посрещаме новата политика за връщането на хората в обезлюдените бедни райони. Това е политика, която не работи. Хората ще се върнат само тогава, когато средният брутен вътрешен продукт започне да достига 70% от СБВП в Европа. Така че ще се противопоставяме в тази кампания на поредните фалшиви обещания, ще представяме своите политики за това, как България наистина може да реализира своя потенциал.“ – каза Антоанета Цонева.

След края на срещата си с журналистите, кандидат – депутатите се отправиха към центъра на Пазарджик, където проведоха нагледна разяснителна кампания относно машинното гласуване. Експерти на партията са разработили специално приложение, където хората могат да се запознаят с начина на гласуване.

Според Антоанета Цонева партията има амбицията да бъде втора политическа сила, тъй като в момента в обществото се разместват огромни пластове и никой не може да улови тези процеси с проучвания. „Денят на истината ще бъде 12 юли“, каза Цонева.

На този етап „партиите на статуквото“ не са готови да подкрепят политиките на „Демократична България“, но дали това е така ще стане ясно в пленарната зала на бъдещия Парламент. – допълни Цонева. „Това ще бъде кампания открита за диалог и се надявам да успеем и да направим всичко, което този избирателен район заслужава.“ – допълни тя.

Партията, която ще участва в изборната бюлетина с №23, има амбицията да вкара в бъдещият парламент и хора от своята листа. „Ние не сме „Бистришките тигри“ не участваме в нагласени и купени мачове, „Демократична България“ ще участва в изборите професионално, защото нашата партия е в „А“ отбора на професионалната политическа лига.“ – заяви още Цонева.

Листата на „Демократична България“

1. Антоанета Цонева
2. Александра Стеркова
3. Емил Чолев
4. Васил Тодев
5. Стоил Гигов
6. Иван Хрисин
7. Пламен Даракчиев
8. Костадин Деянов
9. Михаил Ангелов
10. Петър Цикалов
11. Инна Ватахова
12. Иван Велов
13. Бранимир Манушов
14. Христо Стефанов
15. Николай Янев
Купуването и продаването на гласове е престъпление!