Продължават активните дейности по превенция на служителите от структурните звена на ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от РДПБЗН-Пазарджик.

Както преди време съобщихме полицаи и пожарникари проведоха срещи с ученици от Батак. Подобни инициативи се реализираха и на територията на Пещера и Пазарджик.

Огнеборците запознаха малчуганите с правилата за пожарна безопасност, с начините за евакуация при пожар или бедствие. Служителите на полицейските управления и участъци пък акцентираха на безопасността на пътя, на предпазване от опасностите при общуване с непознати, както на улицата, така и в интернет. Разбира се срещите не минаха и без демонстрация на противопожарна и полицейска техника.

Към служителите заваляха безброй въпроси от децата свързани със спецификата на работата на полицаите и пожарникарите. Всяко дете можеше да се докосне до специализираните автомобили и оборудване, екипировка и помощни средства, да види работата на служебните кучета.

Накрая служителите пожелаха безгрижна и безаварийна лятна ваканция на децата и техните семейства с уговорка да се срещнат отново през новата учебна година. Ръководствата на районните управления и противопожарни служби благодарят на директори и преподаватели за отличното взаимодействие при провеждане на инициативите с подрастващите.