Поредното успешно и ползотворно пожаро-тактическо учение бе проведено днес на територията на „Асарел-Медет” в Панагюрище.

В него взеха участие екипи от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик, районната служба в Панагюрище, аварийно-спасителна и здравна служба при „Асарел Медет”. Съвместните екипи реагираха на учебна извънредна ситуация свързана с възникването на пожар в цех „Екстракция и електролиза”. След неговото успешно потушаване медицинските екипи на дружеството оказаха долекарска помощ на „пострадал” работник, който бе изведен бързо от огнеборците от зоната на пожара. Ръководител на симулацията бе старши инспектор Борис Стойнов, който е началник на група „Оперативен център” при РДПБЗН-Пазарджик.

Целите на това занятие са свързани с повишаване на ефективността на взаимодействие между екипите на пожарната и аварийно-спасителната служба на дружеството, припомняне на основните задачи на персонала при възникване на инциденти от подобен род. Освен това се усъвършенстват и уменията на създадения оперативен щаб по ръководство, организация и привличане на сили и средства за гасене, провеждане на евакуация при големи и сложни по развитие пожари.