Антоанета Цонева и двама от кандидатите на “Демократична България” в пазарджишката листа – Александра Стеркова и Петър Цикалов, посетиха завод „Костал“. Базираният в Пазарджик производител на компоненти за автомобили от най-висок клас е едно от предприятията, които растат и разширяват дейността си.

Кандидатите на обединението разговаряха с мениджмънта, както и с работещите в предприятието. Антоанета Цонева се обърна към хората с думите, че работят в модерен завод с добри условия, но на много други места в страната не е така.

“Високотехнологични и мащабни производства като това са гаранция за развитието и издърпат малкия и средния бизнес в областта. Бизнеси като вашия не само осигуряват добри заплати, но и повишават квалификацията на работещите. А така се създават условия за завръщане на младите хора, тъй като не малко места в региона са пострадали от обезлюдяването”, каза тя.

Водачът на листата на “Демократична България” изтъкна целта на обединението да осигури добри условия за правене на бизнес. Само така в страната ще идват големи инвеститори, а българският бизнес ще има стимули и ще разгърне потенциала си – без административен натиск и ограничения, с работещи институции и със закон, пред който всички са равни.

“Амбицирани сме да осигурим много по-добри възможности за иновации и инвестиции в модернизация на българските предприятия. Това е най-сигурната гаранция за по-високи заплати”, каза Цонева.

Тя определи като най-големия проблем на малкия бизнес липсата на голям, защото около него по-малките предприятия и предприемачите се развиват и печелят добре.

“Ще работим за възстановяването на българската икономика. Ще осигурим подкрепа и най-вече пълна прозрачност за реализация на проекти, свързани с технологичната модернизация, с дигитализацията и зелената икономика. Средства за това има предвидени по европейския План за възстановяване и устойчивост, но всички знаем как те могат да потънат в бездънните джобове на корупцията. Затова ние се ангажираме преди всичко с пълна прозрачност и с даване на възможност за обществен контрол”, каза още Антоанета Цонева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Христо Иванов в Панагюрище: Имаме цел средната заплата в България да стане 2300 лева