Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

В гр. Шумен се проведе втори кръг на Държавното първенство по модерен петобой за момичета и момчета до 13 и до 15- годишни. Те взеха участие в дисциплините плуване на 100св.стил и бягане 800м за малките и 1600м за големите.

СК“Шампион“ се представи с пълни отбори в двата пола и в двете възрасти, като отново не пропусна да покаже класни състезатели. При 13- годишните отборно шампионите спечелиха бронзови отборни купи.

Съставите ни бяха Михаил Чакъров, Лъчезар Чакъров, Стилян Грахов и Димитър Белишки. Момчетата ни, въпреки по-малки по възраст направиха страхотно бягане и заслужено се качиха на почетната стълбичка. Момичетата също не се посрамиха-Симона Керезова, Иванка Стоилова, Ана-Мария Генова и Дара Маслева също спечелиха бронз.

В групата до 15- годишни индивидуално Десислава Лазарова с огромна преднина стана държавна шампионка, а Томас Григоров се класира на 3 място, веднага след него Васил Топалов е на 4-то място. Малшанс с падане на кален завой на наш състезател лиши отбора от сигурен златен отборен медал, който спечели на първи кръг.

Момичетата ни също са държавни шампионки отборно – Теодора Маринова, която спечели плуването с 1.02, Десислава Лазарова, която спечели бягането и Симона Керезова.