Намаляване на административната тежест, обвързаност на образованието с нуждите на местната икономика, подобряване на достъпа до финансиране за малките и средни предприятия, бяха сред икономическите мерки, които водачът на листата на „БСП за България” Драгомир Стойнев обсъди при посещението си на предприятия в Пещера. Той се запозна с производствата на обувната и хранително-вкусовата промишленост, които са традиционен отрасъл за града. Работодателите бяха категорични, че нужда от промяна в бизнес средата има. „БСП за България” е за честна конкуренция и подпомогане на предприемчивите работодатели, за равен шанс за участие в общестени поръчки, посочи Стойнев.

Той обясни, че е необходимо осигуряване на достъп до нови пазари за българските предприятия, като това може да се осъществи и чрез държавна подкрепа с подпомагане на Българската агенция за експортно застраховане. Това ще осигури повече работа за българските фирми и съответно по-високо заплащане за техните служители. „Знаещите и можещите трябва да бъдат на преден план и да ги подпомагаме”, заяви Стойнев. Пред служителите в пещерски предприятия той бе категоричен, че „БСП за България” държи на добро държавно здравеопазване и качествено образование, на социални стимули в подкрепа на младите семейства и отглеждането на деца.

В програмата на БСП е предвидено за работещите родители необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете, ненавършило 18 години, което ще облекчи над 755 хиляди български семейства. Ще насочим субсидиите за зеленчукопроизводство и  животновъдство, към младите хора, които се занимават с фермерство и малките стопанства, подчерта Драгомир Стойнев. Никога не сме сядали на масата с ГЕРБ, били сме последователни, защото сме против модела на управление, ние сме предвидимата промяна, категоричен бе водачът на листата на „БСП за България”. В срещите участваха също втората и петата в листата Петя Цанкова и Гълъбина Карамитрева и кметът на Пещера Йордан Младенов.