От ежедневните срещи с хората в нашата кампания виждаме, че те се нуждаят от повишаване на доходите. В “Демократична България” ще работим за това, преди всичко чрез спиране на кражбите, защото 10 млрд. лева на година публични средства изчезват към всевъзможни чекмедженца на властта. Това заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” в интервю за БНР.

По думите й е наложително да се обърне внимание на осигуряването на достъп до обществени поръчки на малки и средни предприятия, вместо да се поставя акцент върху няколко избрани големи. Посочи примера с “Автомагистрали” и приятелския кръг около него и раздаването на пари на фирми без обществени поръчки.

“Може би едно от най-важните неща, които трябва да направим за подобряване на бизнес средата, е да привлечем инвестиции във възможно най-много райони в страната, за да се осигури по-висока заетост и по-високи доходи”, каза Антоанета Цонева, която е водач на листата на „Демократична България“ в Пазарджик.

На въпрос дали обединението е готово да състави кабинет, тя обясни, че обществото очаква промяна и е дълг да се формира управление.

“Демократична България” винаги е заявявала, че ще подкрепи кабинет и ще участва в управлението на страната, защото смята, че само така може да реализира дневния си ред. Колкото по-силна подкрепа получим, толкова по-сигурно ще бъде нашето участие и ще можем да реализираме всичките си приоритети”, заяви Цонева.

Във връзка с машинното гласуване тя изтъкна, че то лесно и бързо и хората са готови за това. Напомни и че има независим одит на машините, който бе въведен именно по искане на “Демократична България”.

“Конституционният съд излезе с решение, че машинното гласуване не е противоконституционно. Смятаме, че то има много предимства и те ще се проявят много решително на тези избори”, завърши тя.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!