Със свое решение от снощи Централната избирателна комисия обяви от кой избирателен район влизат в парламента 28-те депутатите, избрани от повече от едно място. Съответно комисията обяви и кои влизат на тяхно място в освободените райони. Така вече е напълно ясен списъкът с депутатите от 46-тото Народно събрание.

Депутатите, избрани от повече от едно място, имаха ден, за да уведомят ЦИК кой район ще представляват в парламента. Най-много народни представители, избрани в два района имаха „Има такъв народ“ – 14.

От решението на комисията се вижда, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е решила да е в народното събрание от Двадесет и пети изборен район – София. Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов ще представлява Двадесет и пети изборен район – София.

От окончателният списък става ясно, че Йордан Цонев влиза в парламента от нашия избирателен район, същото ще направи и Станислав Балабанов от ИТН, който беше водач и в Перник. Антоанета Цонева от Демократична България е предпочела да влезе в Народното събрание от София, по този начин от нашия избирателен район влиза Александра Стеркова.

ГЕРБ

Екатерина Захариева, Стефан Мирев, Димитър Гечев

БСП

Драгомир Стойнев, Петя Цанкова

Има такъв народ

Станислав Балабанов

Любомир Каримански

ДПС

Йордан Цонев

Демократична България

Александра Стеркова

Първото заседание на новия парламент е насрочено за 21 юли.