Бдение със свещи и затваряне на пътя към Пазарджик в 21 ч. бе реакцията на хората в Братаница на злополуката, която отне днес детски живот в селото. Пътят беше затворен за около петнадесет минути, а исканията на местните хора са за повече внимание при шофирането в населени места. Те очакват и справедлив процес срещу извършителя на неволното убийство. Споед сведения на очевидци, той е карал с висока скорост и това е довело до смъртта на осемгодишното дете.

Движението през село Братаница е изключително натоварено заради ремонт на пътя към Белово. Днес преди обед, трафикът отново е натоварен. Образува се опашка от изчакващи автомобили, когато една от колите, в пълно нарушение, предприема изпреварване и блъска две пресичащи на пешеходната пътека деца.

Едното от тях изхвърча от пътя, а колата помита и пътен знак, след което се забива в дърво. След инцидента, шофьорът остава на място, за да изчака спешните автомобили. Става ясно, че той е служител на БОП, а служебният му автомобил е необозначен.

На място на водача са взети проби за алкохол и наркотици, но резултатите от тях още не са оповестени.

През цялото време на бдението е имало и полицейска охрана, „целта беше да не допуснем блъскане на други хора от потока на автомобилите“, поясни говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов. За да не бъде прекъсвано бдението полицията е отклонила движението на автомобилите по обходен маршрут.

Братаница очаква справедливост за смъртта на осемгодишното момиченце