Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за извършване без съответното разрешение на банкови или други финансови сделки – престъпление по чл. 252 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 15 юли 2021 г., при проведена специализирана полицейска операция на служители от ОД на МВР – Пазарджик, е било извършено претърсване и изземване в къща в гр. Пещера, обл. Пазарджик, собственост на 64-годишна жена.

В жилището са били открити  33 740 лева, 6 500 евро, девет дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми.

Установено е, че са били предоставяни заеми срещу лихви, като в залог получателите давали банкови карти, където им превеждали социални помощи за отглеждане на деца. До момента са установени три лица, които са получили по тази схема парични заеми.

Разследването по случая продължава.

ПРЕДИСТОРИЯТА

Както вече съобщихме на 15 юли на територията на Пещера се проведе мащабна специализирана полицейска операция с участието на сили и средства от структури на ОДМВР-Пазарджик, ОДМВР-Пловдив и ГДЖСОБТ. По време на нейното провеждане разследващ екип от полицейското управление в Пещера е извършил проверка в имот, намиращ се в пещерския квартал „Пирин“.

В къщата на 64-годишна жена органите на реда са открили големи парични суми, дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми. Всички вещи, предмети и пари са иззети. Разследването е продължило под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.