В 10:34 ч. вчера е получен сигнал за възникнал пожар в комбайн в землището на Белово в местността „Топлата вода“, област Пазарджик. На мястото на пожара са изпратени два пожарни автомобила от РСПБЗН – Белово и  УПБЗН Септември с общо петима пожарникари. Унищожен е комбайна, житен блок 0,5 дка и жито 4 т. (съхранявано в комбайна). Спасени са около 60 дка пшеница.

Също вчера, но в 14:39 ч. е получен сигнал за пожар на сухи треви (над фотоволтаичен парк) в землището на село Величково, община Пазарджик. На мястото на пожара са изпратени четири пожарни,  пет автомобила „Лада Нива“ и микробус с общо 40 пожарникари от РСПБЗН  – Пазарджик, Белово, Септември и Пещера.

В пожарогасенето са участвали и четирима служители от ДГС Пазарджик с „Тойота Хайлукс“ и два автомобила „Лада Нива“, както и доброволци от селата Величково и Бошуля.

В последствие пожарът се е разпространил в широколистна гора и сухи треви и храсти в землището на с. Величково и с. Бошуля на обща площ 800 дка. Унищожена е широколистна гора – 180 дка и посеви пшеница – 20 дка. Спасена е широколистна гора – 300 дка и житен блок – 10 дка. През тъмната чат от денонощието ще бъдат оставени две пожарни на дежурство.