Малко лисиче скришом посещава дома на Атанас Тачев в Бяга. Той с почуда установил това след като забелязал, че някой му размества обувките пред входната врата. Решил да провери кой е пакостникът и видял … малко лисиче, което си играело с чехлите. Скоро Тачев установил, че лисичката се държи дружелюбно и с домашната му котка, даже нещо повече, двете си поделяли гранулите предназначени за домашния любимец. Атанас Тачев е постнал двете видеа в личния си профил във Фейсбук, а те бързо набират любопитни почитатели на животните.

„Бяга скоро ще се превърне в Лондон“.

За да видите това  ТУКТУК

Лисицата, която обитава нашите географски ширини обикновено има оранжевочервен цвят на козината, с бял корем и черни уши и крака. Очите ѝ са златисто-жълти и имат отличителни вертикални отсечени зеници като при котките. Лисицата е много пъргава за представител на семейство кучета.

Дългата ѝ рунтава опашка, която има характерни бели връхчета, осигурява равновесието ѝ при скокове и отскоци. В България освен обикновената лисица се среща и лисицата „въглищарка“. Тя притежава матовочервена космена покривка, няма характерното бяло петно на опашката и козината ѝ изглежда напръскана със сажди, от където всъщност идва и името ѝ.

Възрастната лисица има тегло 6 – 10 кг. Дължината на тялото и достига от 80 см до 110. Големината им е различна, като тези в Европа са по-големи от тези в Северна Америка. През есента и зимата козината ѝ пораства още повече, за да я предпазва от студ. Тази козина пада през пролетта и до края на лятото лисичата козина е къса.