Двадесет автори, членове на Дружеството на пазарджишките художници и гостуващи творци, изпълниха със съдържание пазарджишката галерия „Георги Машев“. Разноликото лято вече  може да бъде видяно през душевността на всеки от участниците, разказа Мария Георгиева, която заедно с художника Константин Анастасов откри изложбата вчера.

Творбите, които ще зарадват сетивата ви са изпълнени в различни техники, ще видите живопис, керамика, малки пластики. И въпреки, че лятото е отпускарски сезон, в „Лято е“ ще откриете, че вдъхновението сякаш се усилва точно през най-жарките месеци на годината.

„Виждаме прекрасната енергия, която струи от всяка работа, за нас е удоволствие да покажем на почитателите на изкуството, че творческата работа не се подчинява на отпуски, а единствено на усещания и емоции, избликващи от душите на авторите.“ – заяви и председателят на ДПХ – Маргарита Иванова.

Изложбата е отворена за посещение в рамките на предстоящия месец, а ако желаете можете да си закупите и произведенията, които са ви харесали.