Днес се навършват 21 години от смъртта на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов– служител на РСПБЗН-Пазарджик, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик .

Той загина по време на гасене на голям пожар в киното на град Белово, възникнал на седми септември 2000 година. На церемонията пред паметната плоча поставена в негова чест пред входа на СУ „Александър Иванов-Чапай” в Белово присъстваха членове на семейството на загиналия огнеборец, ръководни служители и пожарникари от Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението„ – Пазарджик, районните служби в Пазарджик и Белово, представители на общинската администрация в Белово, на местното училище, граждани.

С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналия при изпълнение на служебния си дълг огнеборец, след което поставиха венци и цветя пред паметната полоча на входа на местното училище. Пожарникарите от двете служби всяка година отбелязват днешния ден и за пореден път показват, че пазят жив спомена за колегата си младши-лейтенант Кръстьо Стоянов.

Поклон пред светлата му памет!