Художникът Илия Тончев ще представи най-новите си произведения в галерия „Георги Машев“, в Пазарджик. Събитието е насрочено за тази вечер от 18.00 ч. Любителите на живописта ще видят нови 35 платна на автора.

Илия Тончев е роден през 1957 г. в с. Радилово, община Пещера. От 1978 г. до днес работи и твори в Пещера. От 1991 г. е художник на свободна практика. В артистичната си път е реализирал над 20 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Пазарджик и около 10 в страната.Член е на СБХ и група на пазарджишките художници и клуба на художниците на гр. Пещера.

Майсторът на четката се отличава със своето вродено, тънко чувство за колорит и изящно владеене на художествената композиция и форма. Отличителна черта в творчеството му са красивите пейзажи и абстрактните му композиции. В много от творбите на художника се усеща следата от човека, макар и да липсва присъствието му на платното. Тончев притежава първичен, свеж, живописен усет, който отразява творческата му енергия и непринудена любов към живота.Той е от малцината художници, успяващи да се издържат само от изкуство.